Træskets Brøder


Medlemmar:


Hilding Vilding, Bo M. Ben, High Lajf, Börje Dutch, Wallenbergs Hund (enligt affisch för spelning i Vingåkers Folkets Park 12 mars 1982)


Olle Haglund, Staffan Gereonsson, Michael Gabrielsson, Leif Halonen, Per-Gunnar Andersson (enligt folkbokföringen)


Ett av de ganska få band på skivan som man utan att tveka kan kalla "punk", och det enda bandet på skivan från Vingåker. Låtarna var en salig blandning, med många covers av allt från KSMB till Rosen och Skateboard och signaturmelodin till Bamse. Men stilen var ändå enhetlig, på något mystiskt sätt. 


På skivan är det två egna alster, skrivna av Leif Halonen. Inspelningen är från Folkets Hus i Sköldinge 1982, en av de största galorna med lokal musik som anordnades under den här perioden. Det anordnades även en tävling i att spela My Generation, som Træskets Brøder faktiskt vann med sin version på svenska, om minnet inte sviker. 


Även avskedsordet och Jesus i min leverpastej är från Træskets Brøders framträdande, även om det för den sistnämnda var publiken som inte riktigt ville släppa taget. 


Och de som är ansvariga för skivan undrar vem fan det egentligen är som vrålar "BJÖRKLÖVEN". Och varför. 

Træskets Brøder spelar i Folkets Park i Vingåker, juni 1982: Olle Haglund, Leif Halonen, "Gutten" Andersson. Konserten anordnades inte i DuD:s regi, utan det var banden själva som hade hyrt parken. Tyvärr råkade Mats Wilander spela final i Franska Öppna samtidigt, så publiken kom aldrig utan konserten gick back med någon hundralapp. Men bra var den. 

Foto: Maria Jansson Rosario.