Suggession


Säreget lyriska Suggession med sin avantgardistiska post-punksynth sticker också ut. - Katrineholms-Kuriren 17/2 -21


Ett tag stod vår Fostex-bandspelare i en replokal som också användes av Suggession, och jag satt ett par gånger med och lyssnade när de repade. Det är en ganska speciell upplevelse att se den kreativa processen på nära håll, och det är också en upplevelse att se bandet spela helt utan hämningar. De flesta band är mer intensiva och spelar med mer nerv och känsla live än i studio, och i en replokal gäller det i kubik. Per "Percy" Skogfeldt, som har ganska stor inlevelse även i studio, släpper till exempel loss totalt. 


Det är därför Commedia är med i en liveversion från en replokal (med okänt datum), och inte den mer polerade versionen som går att hitta på SoundCloud. 


På Femte Vinylen finns en låt med som jag i många år velat höra igen, Stad i Tystnad. Jämför gärna med Zabba å Zlå i K-holm: det är samma stad, det är samma kritiska syn, men uttryckt på ett helt annat sätt. Zabba är ilsken punk, Suggession är lika delar ångest och New Wave, kryddat med något som påminner om Frank Zappa och samtidigt pekar framåt mot Rammstein. 


Suggession gav ut sungeln Tjernobyl och flyttade sedan från Katrineholm till Göteborg, en stad som de hoppades skulle vara mer mottaglig för deras musik, men genombrottet har uteblivit. Men bandet är inte helt upplöst: man gav till exempel 2018 ut låten The Art of Falling Apart, som finns på Spotify. 

Suggession på Safiren på releasegalan för Rockholm: Sören Persson, Per Skogfeldt, Johan Myhrman, Åke Malmström. Foto: Mats "Bräcke" Andersson.